null El projecte A-porta conclou el seu desplegament per contribuir a la millora de la situació de vulnerabilitat de 500 llars de Gavà

El projecte ‘A-porta, acompanyant porta a porta’ ha presentat els seus resultats a Gavà després de concloure el seu desplegament, iniciat al setembre, a 500 llars del municipi, amb un acte de cloenda que ha comptat amb la presència de Gemma Badia, alcaldessa de la ciutat; Albert Torrents, vicepresident de la CONFAVC, i Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, entre d’altres.

A Gavà, el projecte A-porta s’ha desplegat a 500 llars dels barris de ca n’Espinós i Ausiàs March, amb la voluntat de detectar situacions de vulnerabilitat i informar dels mecanismes i ajuts que ofereixen les administracions i altres entitats, per posar-los a l’abast d’aquestes persones i contribuir a millorar la seva situació de dificultat. Aquesta iniciativa també vol estimular la inserció laboral, ja que les 8 persones integrants del grup picaportes de Gavà són també veïnes conegudes del barri i han rebut una formació específica per desenvolupar aquesta tasca.

Felipe Campos ha destacat que A-porta “és un exemple de treball en xarxa des de la base, el barri, a partir de la feina dels i les picaportes i la seva coordinació amb els Serveis Socials dels ajuntaments, i és també un treball en xarxa institucional, que demostra com la col·laboració conjunta entre empreses com Aigües de Barcelona, entitats com la CONFAVC i ajuntaments com el de Gavà pot generar projectes beneficiosos per a la ciutadania i la qualitat de vida de les persones”. 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha ressaltat la bona feina feta i la implicació de la gent: “La ciutat és sobretot la seva gent. Conèixer les seves necessitats i les seves inquietuds és important. A-porta ha facilitat aquesta tasca i ha permès diàleg, interacció i compromís. Aspectes tots ells que considero molt importats per millorar els barris i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”. Badia ha valorat el treball fet per les picaportes: “Gràcies a vosaltres el projecte ha tirat endavant per les ganes i la humanitat que li heu posat. Perquè només des de la confiança es poden aconseguir els objectius i els resultats del projecte així ho demostren”.

Gavà és la desena ciutat catalana que acull A-porta, un projecte iniciat el 2016 al barri de Ciutat Meridiana de Barcelona, que s’ha desplegat també a barris de Sabadell, Mataró, Tarragona, Reus, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans, amb la voluntat de detectar situacions de vulnerabilitat, assessorar gent gran que es troba sola i fomentar la convivència i el civisme, entre altres missions.

El projecte A-porta s’ha demostrat efectiu en els municipis en els quals ja funciona. Segons els càlculs de CONFAVC, entitat impulsora de la iniciativa, els picaportes han assessorat més de 21.000 persones, i han aconseguit que les famílies a qui han ajudat s’estalviïn una mitjana de 40 euros al mes. Des de l’inici del projecte, es calcula que s’han visitat prop de 10.000 llars a tot Catalunya.