null Aigües de Barcelona participa en la presentació de l’Observatori de Riscos 2022 per a les empreses

La companyia ha participat en l’acte de presentació de la primera edició de l'Observatori de Riscos per a les empreses, impulsat per l’Institut Cerdà amb la voluntat de mostrar anualment els principals riscos que existeixen a Espanya i que impacten sobre les empreses.

El director d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, ha compartit taula rodona amb Juan Francisco González, director d’Operacions Centralitzades de Banc Sabadell, i Sara de las Heras, Chief Risk Officer de Seat, per debatre sobre els principals riscos que preocupen les empreses.

En aquest sentit, Rubén Ruiz ha indicat que “tant l’emergència climàtica com l’escassetat hídrica ja no són tan sols riscos, sinó una realitat que requereix solucions ràpides i àgils. Per tal de fer front a les conseqüències del canvi climàtic, hem treballat en el projecte de Millora de la resiliència de l’abastament d’aigua a la metròpoli de Barcelona, que la Generalitat ha presentat per optar als recursos dels fons Next Generation EU”. A més, ha insistit en la necessitat que “tant els fons Next Generation com la col·laboració publicoprivada siguin palanques de transformació cap a models més sostenibles i resilients”. Pel que fa a l’escassetat hídrica, ha reafirmat l’aposta de la companyia per “la reutilització d’aigua regenerada com a font local, segura i circular”.

Davant del debat sobre els riscos socials plantejat a la taula rodona, el director general de la companyia ha posat en valor les accions d’Aigües de Barcelona dirigides a fomentar l’atenció plural i inclusiva, a través del programa de clients “Amb tu”, com la implantació de l’atenció en urdú, anglès, àrab i xinès mandarí en els principals canals d’atenció —telèfon i oficines— i del servei de videointerpretació en llengua de signes catalana (LSC).

A l’acte, clausurat pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, s’ha fet repàs d’alguns dels 31 riscos identificats per l’Observatori vinculats amb els àmbits econòmic, institucional, mediambiental, social i tecnològic.

El principal objectiu de l’Observatori és esdevenir una eina de reflexió per a la presa de decisions de les empreses, aportant una visió externa focalitzada en el context del país, que ajudi a complementar els mapes i estratègies de gestió de riscos. Alhora, pretén ser un espai compartit entre empreses per a l’intercanvi d’informació i debat, per tal de facilitar la prevenció i la gestió dels riscos.