null Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Viladecans signen un protocol per garantir aigua a qui no la pugui pagar

Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, i Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, han signat avui el protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d'aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l'aigua de més de 17.800 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 6,8 milions d'euros. A Viladecans, s'han atorgat ajudes a 652 famílies, a les quals s'han destinat més de 319.000 euros.

D'acord amb la Llei 24/2015, el protocol estableix el procediment que cal seguir per garantir l'aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol·licitar un informe de valoració de la situació d'exclusió residencial als serveis socials de l'ajuntament. En el cas que els serveis socials indiquin que es tracta d'una persona o d'una unitat familiar vulnerable, la companyia garantirà el subministrament. Aquest protocol ja s'ha signat amb els consistoris de Sant Adrià de Besòs, Begues, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Climent, el Papiol, Santa Coloma de Cervelló, Montcada i Reixac i Castelldefels, i posa de manifest el compromís de la companyia amb la ciutadania, i en aquest cas en concret, amb les famílies en situació de vulnerabilitat.