null Aigües de Barcelona participa en el projecte REGiREU per desenvolupar tecnologies de regeneració d'aigües residuals

El centre tecnològic Eurecat-CTM ha presentat recentment el projecte REGiREU, en el marc de la convocatòria RIS3CAT 2016 i el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, que té com a objectiu desenvolupar tecnologia innovadora que permeti la implementació de la regeneració d'aigües residuals urbanes i industrials per a la seva posterior reutilització.

El projecte suposarà una inversió de 2,16 MEUR amb una subvenció de 760.000 euros de finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea per a la regeneració d'aigua en els àmbits municipal, industrial i agrícola. L'objectiu d'aquest programa és trobar tecnologies més sostenibles i eficients i millorar la gestió del risc sanitari vinculat a l'aigua residual. Per aquest motiu, es desenvoluparan 13 proves pilot de sistemes de reutilització, repartits per tot Catalunya.

Aigües de Barcelona participa en aquesta iniciativa coordinada per Eurecat-CTM juntament amb altres entitats i empreses del sector, com la Universitat de Girona, l'Institut Químic de Sarrià, la Universitat Politècnica de Catalunya i Leitat. La Fundació Cetaqua, cofundada per Aigües de Barcelona, també hi participa, així com les empreses Hidroquimia, Biología y Filtración, Chemipol i TEQMA, i la Companyia d'Aigües de Sabadell (CASSA).

Tecnologia competitiva

El projecte REGiREU ha de permetre generar nou coneixement necessari per desenvolupar tecnologia que aporti avantatges competitius respecte a l'actual, i posicionar el sector de l'aigua a Catalunya entre els principals proveïdors mundials de serveis per a la regeneració d'aigua residual. El projecte s'emmarca dins la Comunitat RIS3CAT, que té l'objectiu de millorar el coneixement, eficiència i sostenibilitat del sector receptor de tecnologies investigades, i la competitivitat tant dels centres d'investigació de l'aigua com de les empreses fabricants de tecnologia, generant nous dissenys i productes explotables.