null Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Just Desvern signen un conveni per implantar la telelectura

  • Aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d’aigua, fa més eficient la gestió d’un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible

 

SANT JUST DESVERN, 9 D’OCTUBRE DE 2019. Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Just Desvern han arribat a un acord per implantar el sistema de telelectura de comptadors d’aigua a Sant Just Desvern. Aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d’aigua, fa més eficient la gestió d’un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible. El nou servei s’implantarà progressivament i es preveu que, en el termini de tres anys, es pugui estendre al conjunt de clients d’Aigües de Barcelona al municipi.

Per poder donar cobertura telemàtica a aquests comptadors, el conveni identifica un total d’onze edificis propers que allotjaran antenes especials. Aquestes instal·lacions són la seu de l’Ajuntament, cinc centres cívics i un de cultural, dos equipaments educatius, dos equipaments esportius i el Mirador de la Xemeneia. Donat el desplegament progressiu d’antenes, a dia d’avui, el 26% d’abonats del municipi podran gaudir de telelectura, ja que són aquells que disposen de comptador telemàtic i es troben en el radi de cobertura de les esmentades antenes.

Aigües de Barcelona treballa per desenvolupar noves tecnologies que afavoreixin tant la sostenibilitat mediambiental (que inclou l’estalvi d’aigua) com el benestar dels ciutadans. En l’àmbit de l’abastament d’aigua potable, destaca la telemesura dels comptadors, que presenta una sèrie d’avantatges respecte del sistema tradicional de lectura com controlar més els consums i contribuir a generar una cultura del consum intel·ligent, en què el client pot disposar de tota la informació amb només un clic. A més, és especialment útil per detectar fuites, ja que permet un control, gairebé en temps real, del consum d’aigua i es poden instal·lar alertes que avisin d’una despesa més alta de l’habitual.

A dia d’avui, diversos municipis de l’àmbit de gestió de la companyia ja gaudeixen dels avantatges d’aquesta eina intel·ligent: Sant Climent de Llobregat i Sant Feliu del Llobregat a tots els comptadors del municipi, i s’està treballant per implantar-la a tots els de Montcada i Reixac, Begues, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Torrelles de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, el Papiol, Pallejà, Sant Adrià de Besòs, Esplugues de Llobregat, Montgat i els districtes de Sants, les Corts, l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí de Barcelona.