null Aigües de Barcelona ret comptes a Sant Boi de Llobregat del Pacte Social

Aigües de Barcelona, des del seu compromís ineludible amb la transparència i el retiment de comptes, ha explicat in situ a Sant Boi les actuacions dutes a terme el 2021 en relació amb el Pacte Social, a través del qual vol reforçar el seu paper d’agent actiu per garantir una recuperació econòmica verda i justa.

 

 

Aigües de Barcelona ha presentat davant l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat els resultats del Pacte Social, una iniciativa orientada a impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, una recuperació econòmica sostenible i justa.

A Sant Boi, aquest any s’han activat set taules de treball entorn de dos eixos del Pacte Social: sis sobre diàleg social i ocupació i una sobre reconstrucció verda, on s’han debatut diferents propostes per a la ciutadania. 

Pel que fa a solidaritat i ocupació, s’està desplegant el Projecte de Territori Social en el marc del Pla de Xoc d’Adolescència de l’ajuntament, que preveu crear un espai públic per a la pràctica esportiva urbana del parkour, des d’una lògica integral participativa, amb perspectiva inclusiva i de gènere per a l’empoderament dels joves i la millora de les seves condicions de vida.

Durant la presentació, s’ha remarcat la importància de la signatura del conveni de Telelectura el passat mes d’octubre per a un ús racional de l’aigua potable en els equipaments i jardins municipals. També s’ha assenyalat la necessitat d’activar la taula de reconstrucció verda per abordar les millores pràctiques hídriques al municipi davant l’escassetat d’aigua pel canvi climàtic.

A la trobada, s’ha explicat també la nova tarifa social, fruit d’una proposta de la companyia consensuada amb els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que va entrar en vigor al mes d’agost. Aquesta suposa un increment de la bonificació de la quota del servei i dels trams de consum vital de subministrament d’aigua del 50% al 100% per a col·lectius i famílies vulnerables. Fins a 52.000 llars de l’àrea metropolitana ja s’han beneficiat d’aquesta mesura.

A través del Pacte Social, Aigües de Barcelona impulsa el seu paper d’agent actiu i treballa conjuntament amb les administracions, el tercer sector i altres agents basant-se en tres eixos principals: solidaritat, ocupació de qualitat i reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El Pacte Social, que s’està implementant en col·laboració amb 17 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja compta amb 33 programes socials en curs, fruit de les aliances amb 24 entitats del tercer sector, i que han beneficiat al voltant de 7.900 persones.