null Prop de 800 persones visiten les instal·lacions d'Aigües de Barcelona en el marc del festival d'arquitectura 48h Open House

Aigües de Barcelona s'ha sumat a l'edició d'aquest any del festival d'arquitectura 48h Open House, que anualment obre les portes dels edificis de diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona durant un cap de setmana.

En aquesta ocasió, el festival ha tingut un itinerari dedicat a l'Arquitectura de l'Aigua, patrocinat per Aigües de Barcelona, en el qual s'han pogut visitar instal·lacions relacionades amb les diverses fases del cicle urbà de l'aigua, com la potabilització, la depuració o el control de qualitat al laboratori.

Prop de 800 persones han visitat les instal·lacions d'Aigües de Barcelona, algunes de les quals s'obrien per primera vegada al públic, i que han permès a la ciutadania veure la complexitat del cicle de l'aigua i com es treballa per poder oferir un servei amb les màximes garanties a totes les llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En concret, les xifres de visitants han estat:

  • Ciutat de l'Aigua: 45 persones
  • Museu Agbar de les Aigües a Cornellà de Llobregat: 110 persones
  • Torre de les Aigües del Tibidabo: 112 persones
  • Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de Sant Joan Despí: 41 persones
  • Estació de Depuració d'Aigües Residuals (EDAR) del Baix Llobregat: 27 persones
  • Centre de control operatiu i laboratori de Collblanc: 70 persones
  • Exposició The Zone of Hope: 375 persones

The Zone of Hope, que ha estat la instal·lació més visitada, és una exposició al Reial Cercle Artístic de Barcelona que, mitjançant l'última tecnologia de realitat virtual, permet experimentar en primera persona els efectes que tindrà el canvi climàtic en el nostre entorn més proper en un futur immediat. Aquesta exposició segueix oberta als treballadors d'Aigües de Barcelona i al públic en general al llarg de 2018.