null Aigües de Barcelona i Ship2B impulsen el debat sobre el colideratge i la innovació social a la Smart City del segle XXI

Aigües de Barcelona i Ship2B Foundation van donar el tret de sortida al cicle de Jornades de Colideratge i Innovació Social a la Smart City del segle XXI el passat 15 de desembre, amb una jornada de reflexió i debat dedicada a les ciutats sostenibles. A aquesta primera trobada li seguiran dues jornades més, una dedicada a ciutats inclusives i l’altra sobre ciutats emprenedores.

L’acte, que es va celebrar en streaming des de Torre Barrina a l’Hospitalet de Llobregat, va centrar la reflexió entorn dels reptes de sostenibilitat a les ciutats, i la innovació i la col·laboració amb tercers per crear ciutats més verdes i sostenibles.

 

Maria Salamero, directora de Relacions Institucionals i Acció Social d’Aigües de Barcelona, va participar a la taula rodona Green cities, utopia o realitat, moderada per Ignasi Gómez de Railgroup.

Salamero va presentar els diferents projectes d’innovació que està desenvolupant Aigües de Barcelona, des de la col·laboració i les aliances, com ara el projecte Life Nimbus d’economia circular i mobilitat sostenible; Recaigua, com a clau de futur per fer front a l’emergència hídrica a través de la reutilització de l’aigua, o l’ús de dades de l’aigua com a font de coneixement per contribuir a la millora de la vida de les persones, per exemple a través de la telelectura. “Aquesta tecnologia pot ajudar a desenvolupar projectes socials en aliança amb entitats com Creu Roja, i a pal·liar problemes com la soledat no desitjada”, va indicar Salamero en el debat, on van participar Margarida López Romero, Head of Innovation de Transports Metropolitans de Barcelona, i Roby Moyano, fundador i CEO de Bia Power.

“Les aliances formen part de l’ADN d’Aigües de Barcelona i són clau per mantenir un diàleg continu amb tots els grups de relació, per impulsar, per exemple, els pactes socials amb diferents administracions locals i plantejar projectes que contribueixin a una recuperació econòmica sostenible i justa on ningú quedi enrere”, va destacar Maria Salamero.

Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, va ser l’encarregada de tancar la jornada, inaugurada per David Quirós, tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, i que va comptar també amb la participació de l’arquitecte Vicente Guallart, premiat pel seu projecte de reforma d’habitatges per a la ciutat xinesa de Shenzhen, orientat a ciutats sostenibles i autosuficients.

Completaran el cicle de colideratge i innovació social dues jornades més, una dedicada a Ciutats Inclusives, prevista per al 12 de gener, i una altra sobre Ciutats Emprenedores, el 2 de febrer.

Vídeo de la jornada