null Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi impulsen un projecte pioner per atendre les necesstats d'adolescents i joves en la postpandèmia

Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi han signat avui el conveni per col·laborar conjuntament en la creació d’un parc inclusiu al municipi per a la pràctica esportiva urbana de joves i adolescents.

Aquest projecte s’emmarca en el Projecte Territori Social d’Aigües de Barcelona i en el Pla de Xoc que impulsa l’Ajuntament de Sant Boi per atendre les necessitats socials i emocionals de la població adolescent i jove d’entre 12 i 18 anys, un dels sectors més afectats per les conseqüències de la pandèmia. Es tracta d’un projecte social pioner a l’Estat pel seu caràcter integral, participatiu i innovador, que vol empoderar els joves i adolescents de Sant Boi com a pilar fonamental del disseny, planificació, execució i ús posterior de l’espai urbà. En aquest cas concret, un parc per a la pràctica esportiva d’aquest col·lectiu.

A l’acte de signatura del conveni, Felipe Campos ha remarcat la importància d’aquesta iniciativa, “a la qual ens hem sumat pel seu caràcter innovador i per l’essència col·laborativa, en què participen tant l’administració pública com entitats del tercer sector i ciutadania, principalment adolescents i joves”. Felipe Campos ha destacat que el procés de cocreació s’està duent a terme “amb una lògica integral participativa i d’empoderament, amb perspectiva inclusiva i de gènere, per tal de millorar les condicions de vida dels més joves, alguns dels quals tindran la seva primera oportunitat laboral”.

A l'acte de signatura del conveni, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha afirmat que "aquest projecte d'innovació social destaca per posar de manifest el potencial de la col·laboració públicoprivada en l'àmbit de les polítiques socials, però també perquè el protagonisme dels i les adolescents en la definició del projecte està contribuint ja a transformar la mirada dels equips tècnics a l'hora d'abordar aspectes importants de les polítiques d'adolescència, com ara el disseny d'espais públics destinats a aquesta franja d'edat". 

A data d’avui, l’Ajuntament de Sant Boi i Aigües de Barcelona han fet 8 reunions de seguiment del projecte, i també s’han mantingut diverses reunions participatives amb entitats juvenils i joves implicats per definir les característiques d’aquest nou parc urbà per a la pràctica esportiva. Properament, s’iniciarà la formació laboral dels joves per al projecte, un dels punts forts de la iniciativa que vol reforçar l’eix estratègic d’Aigües de Barcelona de foment i millora de l’ocupació.

L’impuls a aquest projecte s’emmarca en la voluntat d’Aigües de Barcelona de ser un agent actiu i treballar conjuntament amb les administracions en una recuperació econòmica sostenible, justa i equitativa mitjançant el Pacte Social, a través dels eixos de solidaritat, ocupació de qualitat i reconstrucció verda i justa. En l’actualitat, aquest Pacte Social s’està implementant en col·laboració amb 17 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i compta amb 33 programes socials en curs, fruit de les aliances amb 24 entitats del tercer sector, que han beneficiat prop de 8.000 persones.