null Es presenta l’exposició fotogràfica 7/24/365, que mostra la gestió responsable de l’aigua dels professionals d’Aigües de Barcelona

  • Aigües de Barcelona ha presentat avui l’exposició fotogràfica 7/24/365 a la Fundació Foto Colectania. Es tracta del resultat de la mirada del fotògraf Txema Salvans sobre el dia a dia de 9 treballadors d’Aigües de Barcelona.

L’objectiu és apropar, a les persones de l’àrea metropolitana de Barcelona, el dia a dia de la companyia, en la seva gestió per dur l’aigua les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any a tots els punts de la ciutat. Així, la mostra intenta reflectir la complexitat de la feina que hi ha al darrere de gestos com “obrir l’aixeta i que surti aigua’’. Per això, l’exposició ens ajuda a ensenyar obertament tot allò que fan els més de 1.000 professionals d’Aigües de Barcelona, des de la vessant més operacional fins a la més social de la companyia.

Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona, ha volgut destacar que el nom de l’exposició “vol posar en valor el que és Aigües de Barcelona: una gran família de professionals que vetlla per mantenir l’excel·lència en el servei les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any”. A més ha afegit que “el nostre model d’empresa, en el qual creiem i ens inspirem, és aquella que afegeix valor a la societat en el seu conjunt, una empresa que té un ferm compromís amb els seus grups de relació”. 

En aquest sentit, Ignacio Escudero ha recordat que a Aigües de Barcelona “garantim  que ningú es quedi sense aigua. Hem bonificat la factura de l’aigua a un total de 34.695 famílies en situació de vulnerabilitat, 16.264 de les quals a la mateixa ciutat de Barcelona, segons les últimes dades, actualitzades en data de 30 de setembre de 2019. Hem condonat el deute acumulat a 18.825 famílies en situació de vulnerabilitat. A més, generem una ocupació de 6.858 llocs de feina equivalents (4.541 a l’àrea metropolitana) i contribuïm a la creació de riquesa del 0,43% del PIB de l’àrea metropolitana, un 0,25% del PIB en el cas de Catalunya”.

A l’acte també hi han intervingut Irene de Mendoza, directora artística de la Fundació Foto Colectania; Txema Salvans, fotògraf de l’exposició; Sònia Hernández, directora del Museu de les Aigües; Àngels Vidal i Enrique Ruiz, cap de planta de la depuradora del Baix Llobregat i tècnic del Centre de Control Operatiu respectivament, que han participat en aquest projecte.

Per a Txema Salvans, aquesta exposició “té com a objectiu plasmar la feina dels professionals d’Aigües de Barcelona per tal de fer arribar l’aigua a totes les llars les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”, mentre que per a Sònia Hernández el projecte “vol transmetre que darrere la gestió del cicle de l’aigua a l’àrea metropolitana hi ha persones amb vocació de servei i gran estima per aquesta feina”.
 

Fes clic aquí per veure el vídeo de la presentació.