null Aigües de Barcelona participa en la presentació de l’informe sobre el talent digital a Barcelona

La directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, Catalina Balseiro, ha participat en la presentació de l’informe Digital Talent Overview 2020, que analitza la situació i els principals resultats del talent digital a Barcelona. 

Durant la sessió, s’han abordat els principals indicadors entorn de les tendències globals relacionades amb el talent digital, l’impacte de la covid-19 o les línies d’actuació per combatre la bretxa de talent digital.

En la seva intervenció, Balseiro ha fixat el canvi climàtic com un dels principals reptes de futur i ha destacat que “encara estem a temps d’adaptar-nos-hi i mitigar-ne els efectes, per a això hem d’hibridar tecnologies digitals a les tecnologies netes i les solucions d’infraestructura per aconseguir un canvi real de tendència”. En aquest sentit, ha reiterat la necessitat de “continuar amb l’adopció de tecnologies com Cloud, Intel·ligència Artificial, Internet de les Coses, Blockchain, Computer Vision, interfícies d’usuari o Impressió 3D per ser més eficients i guanyar agilitat i proximitat”.

La directora d’Innovació i Coneixement ha subratllat que les persones són un element clau per fer realitat la transformació digital. “Necessitem tant perfils experts en tecnologia com que els experts en el cicle de l’aigua l’entenguin i vegin les oportunitats que ens pot oferir. Amb això, aconseguirem donar solucions noves als problemes complexos que afrontem com a organització i societat”, ha afirmat.

Barcelona Digital Talent és una aliança publicoprivada que té l’objectiu d’impulsar la competitivitat del mercat fent front a l’actual bretxa de talent digital, promovent les competències digitals dels professionals i l’atracció local i internacional de nous professionals.