null Aigües de Barcelona ret comptes a Viladecans del Pacte Social

Aigües de Barcelona, des del seu compromís ineludible amb la transparència i el retiment de comptes, ha explicat in situ a Viladecans les actuacions dutes a terme el 2021 en relació amb el Pacte Social, a través del qual vol reforçar el seu paper d’agent actiu per garantir una recuperació econòmica verda i justa. 

Aigües de Barcelona ha presentat davant l’Ajuntament de Viladecans els resultats del Pacte Social, una iniciativa orientada a impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, una recuperació econòmica sostenible i justa. 

A Viladecans, aquest any s’han activat taules de treball en els tres eixos del Pacte Social: tres taules sobre diàleg social, dues taules d’ocupació i dues sobre reconstrucció verda, on s’han debatut diferents propostes per a la ciutadania. En el cas de la solidaritat, s’ha desplegat el projecte A-Porta al barri de la Montserratina de la mà de la CONFAVC, per tal de millorar la precarietat de les persones vulnerables gràcies a la xarxa de picaportes del mateix barri. En el camp de l’ocupació, s’està treballant amb una formació de noves oportunitats per a joves en ocupacions “verdes” (Green Jobs). Finalment, en la reconstrucció verda, s’està impulsant un pilot de reg amb aigües regenerades provinent de l’ERA Gavà-Viladecans i s’està col·laborant en un projecte innovador en la xarxa de fibra òptica de l’Ajuntament, per detectar fuites d’aigua filtrades al subsol.

A la trobada, s’ha explicat també la nova tarifa social, fruit d’una proposta de la companyia consensuada amb els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que va entrar en vigor al mes d’agost. Aquesta suposa un increment de la bonificació de la quota del servei i dels trams de consum vital de subministrament d’aigua del 50% al 100% per a col·lectius i famílies vulnerables. Fins a 52.000 llars de l’àrea metropolitana ja s’han beneficiat d’aquesta mesura.

A través del Pacte Social, Aigües de Barcelona impulsa el seu paper d’agent actiu i treballa conjuntament amb les administracions, el tercer sector i altres agents basant-se en tres eixos principals: solidaritat, ocupació de qualitat i reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El Pacte Social, que s’està implementant en col·laboració amb 17 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja compta amb 33 programes socials en curs, fruit de les aliances amb 24 entitats del tercer sector, i que han beneficiat al voltant de 7.900 persones.