null El programa de voluntariat d’Aigües de Barcelona, reconegut per Respon.cat

En la sisena edició dels Premis Respon.cat 2021 de reconeixement a l’RSE de Catalunya, Aigües de Barcelona ha estat reconeguda, en la categoria de Reconeixement a bones pràctiques empresarials, per convertir el programa de voluntariat en una eina de transformació social. El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya a Vilafranca del Penedès, Vinseum, ha acollit l’acte de lliurament dels premis amb l’assistència de més d’un centenar de persones.

El conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, ha agraït el reconeixement pel programa de voluntariat corporatiu de la companyia, que està en marxa des del 2017, tot destacant que “es va crear com una eina de transformació en la vida dels ciutadans i ciutadanes de l’àrea metropolitana”.

“La solidaritat i el nostre compromís amb l’acció social és ben ferm, i de fet, és un dels eixos principals de la nostra activitat. Volem continuar treballant braç a braç amb les entitats del Tercer Sector, i contribuir a seguir transformant el nostre entorn, potenciant l’esperit de col·laboració, per sumar sinergies i millorar la vida de les persones”, va afegir Felipe Campos.

El programa de voluntariat corporatiu d’Aigües de Barcelona, Gotes que sumen, ha organitzat 34 activitats de la mà de 17 entitats (socials i ambientals) durant el període 2017-2020. El programa compta amb 181 voluntaris i 463 participants que han dedicat 1.814 hores de voluntariat, durant el període 2017-2020, a projectes com el programa de voluntariat ambiental BiObserva, la iniciativa europea Let’s Clean Up Europe, el projecte Coach d’orientació a joves en situació de vulnerabilitat, la Marató de TV3 o el triatge al Banc d’Aliments, entre d’altres. Les accions de voluntariat d’Aigües de Barcelona han beneficiat 8.382 persones i han permès dur a terme arranjaments o intervencions de neteja en 93.186 m² d’espais naturals, amb 260 kg de residus recollits i classificats.

Els Premis Respon.cat 2021, impulsats per l’Associació Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, tenen el suport de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres de Comerç.  Els premis s’atorguen a la trajectòria del compromís en RSE per a pimes i grans empreses, i reconeixen també bones pràctiques en cinc àmbits de la responsabilitat social empresarial.

El lliurament de premis va comptar amb la participació d’Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat; Jaume Fàbrega, president del Consell General de Cambres de Catalunya; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès; Neus Lloveras, presidenta de l’FEGP, i Mercè Mullor, presidenta de Respon.cat.