null Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet inauguren un mural que recupera el passat industrial de la ciutat

 

l’hospitalet de llobregat, 10 de juliol de 2019. Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat han inaugurat un mural en record del passat industrial de la ciutat. La pintura s’emmarca dins la iniciativa ‘Recuperem els barris’, impulsada per Aigües de Barcelona i que té com a objectiu recuperar la memòria històrica dels barris i ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. El mural, que ja llueix al carrer Riera de la Creu, ha estat pintat per l’artista Slim Art i recorda les tasques que duien a terme les filadores a les fàbriques tèxtils.

 

A l’acte d’inauguració han intervingut David Quirós, tinent d’alcaldia d’Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona. David Quirós ha dit que “la història de L’Hospitalet és sobretot la història de les seves persones. És important recuperar la memòria històrica —que no són només les pedres—, recuperar les vivències personals i les experiències col·lectives que ens han portat fins aquí. Un passat industrial lligat al tèxtil, on van treballar milers de dones anònimes que la història ha silenciat. És de justícia retre’ls aquest homenatge”.

Ignacio Escudero ha explicat que “els nostres barris i municipis no deixen mai de transformar-se, i això és bo, però a vegades provoca que vagin perdent part de la seva essència, part del seu passat”. “Des d’Aigües de Barcelona ho sabem bé”, ha continuat Escudero, “ja que portem més de 150 anys donant servei a Barcelona i els municipis del seu voltant i hem estat testimonis directes de la seva transformació, que hem acompanyat, impulsat quan hem pogut i també, per suposat, viscut en primera persona”.

Per aquesta raó, “perquè ens sentim part d’aquest passat, hem volgut posar el nostre gra de sorra per tal de recuperar una part de la seva memòria i fer un homenatge a les dones i homes que van contribuir amb el seu esforç a transformar l’Hospitalet, en aquest cas en particular, però tots els nostres municipis en general”, ha afegit.

Durant el segle XX, el desenvolupament de la indústria tèxtil va transformar l’Hospitalet i la va convertir en la gran ciutat que és avui dia. El mural vol ser un homenatge als homes i dones que, amb el seu esforç, ho van fer possible. Aquesta obra ha estat realitzada per l’artista Nil Safont, més conegut com Slim Art. Nascut el 1995 i graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, s’ha especialitzat en el gran format i les seves obres es poden veure als carrers de Nova York, Los Angeles o Nàpols, i en diferents punts de Catalunya.