null Renovem la col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Boi en favor de les persones refugiades

Fruit del nostre compromís i el de l’Ajuntament de Sant Boi amb els drets humans, hem acordat renovar la col·laboració amb el consistori per acollir i acompanyar persones refugiades en aquest municipi. La ciutat rebrà una ajuda econòmica que afavorirà la plena inclusió i l'autonomia de les persones refugiades o sol·licitants d'asil i el treball de sensibilització en aquest àmbit.


El director general d'Aigües de Barcelona, Rubén Ruíz, i l'alcaldessa, Lluïsa Moret, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració que permetrà desenvolupar aquest projecte. Lluïsa Moret ha valorat de manera molt positiva “la llarga trajectòria d’aquesta col·laboració”, i ha afegit que “aquestes complicitats i aliances entre els àmbits públic i privat són estratègiques per donar resposta a les problemàtiques socials derivades de la pandèmia així com per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Per la seva part, Rubén Ruiz ha destacat que “aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat de reforçar el compromís amb l'acció social orientada als col·lectius en situació de vulnerabilitat , en aquest cas les persones refugiades. En el marc de la col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi, volem seguir sent un partner social que doni resposta a les necessitats de la ciutadania".

La Fundació Agbar ha renovat el conveni amb l'Ajuntament amb un ajut de 33.500 euros per al projecte "Enfortiment del sistema d'acollida a persones refugiades a Sant Boi de Llobregat. Sant Boi, ciutat refugi 2021", que forma part del Pla municipal d'acollida a persones refugiades.

La iniciativa permetrà complementar a Sant Boi el sistema estatal d'acollida de persones refugiades, apostant per la seva plena inclusió i autonomia. L'ajut consolida un projecte d'atenció integral i especialitzat a oferir recursos i habitatges de transició, complementaris als estatals, gestionats per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.