null Aigües de Barcelona contribueix a la recuperació del patrimoni hidràulic de Sant Climent de Llobregat

Els Jardins de la Font del Rector de Sant Climent de Llobregat es van obrir al públic diumenge passat. Es tracta d’un nou espai públic que vol esdevenir un veritable eix verd per a la mobilitat, la cultura i el patrimoni del municipi, i que ha permès recuperar, amb el suport d’Aigües de Barcelona, dos dels elements de la xarxa d’aigua més característics que donen origen al municipi: la Font del Rector i el pou del Gos.

L’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, va destacar a la inauguració que el nou espai “permet obrir a l’ús públic un espai que històricament era privat i crear el que, des d’avui, és un dels principals eixos culturals i de mobilitat per als climentons i climentones”. El director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, i el vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, entre d’altres, van ser presents a l’acte d’obertura dels Jardins de la Font del Rector.

Aquest nou espai ha suposat també la restauració de la Font del Rector i el pou del Gos. Es tracta de dos elements importants del patrimoni hidràulic del poble que s’han recuperat amb el suport d’Aigües de Barcelona, empresa que dona servei al municipi, i que ha volgut així contribuir a la recuperació del patrimoni de l’aigua de Sant Climent. La llegenda diu que va ser a l’Hort del Rector on es va plantar el primer cirerer de la localitat, conreu que després es va estendre per tot el terme de Sant Climent.

El disseny dels Jardins de la Font del Rector conserva la configuració del terreny, que inclou elements com la riera, amb la voluntat de respectar al màxim possible l’entorn natural. L’espai està totalment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, ja que s’hi han instal·lat una passera de fusta i rampes per facilitar-hi els desplaçaments. 

També es conserven arbres de grans dimensions de la zona, com ara un eucaliptus, lledoners, llorers i un xiprer. A més, la situació del parc permet connectar la plaça de la Vila amb el Padró i el sector de la Rodera. El nou espai verd esdevé un connector ecològic que uneix el torrent del Rector, la muntanya de Sant Ramon i els espais naturals de l’Ordal i el massís del Garraf.