null La Sant Feliu Maker League 2018 finalitza amb la presentació de quatre projectes d'innovació per millorar el dia a dia de les persones

La Sant Feliu Maker League 2018, el programa d'innovació oberta impulsat per Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, ha arribat al punt final després de 50 dies de treball dels seus participants. S'hi han desenvolupat solucions innovadores del cicle integral de l'aigua al voltant de dos grans reptes: el repte Smart City, per estudiar com contribueix l'aigua a fer de Sant Feliu una ciutat més smart, i com les fonts públiques i ornamentals esdevenen factors de cohesió social; i el repte Smart Agriculture, per tal d'optimitzar el consum d'aigua. 
 
En l'acte de cloenda del programa, els quatre equips participants han presentat els seus projectes davant el jurat, que ha premiat com a millor projecte maker l'equip Aqualiu. Millor Maker de la Lliga, el Premi Club Maker Sant Feliu o el Premi Made MakerSpace, així com trofeus exclusius d'aquesta Lliga Maker, han estat els altres premis guanyats pels diferents participants dels equips Aquamaiden, Àgora Team, Hidrostage i Aqualiu.  
 
En la seva intervenció, Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, ha explicat que ''més enllà del servei que prestem, volem ser part activa del desenvolupament del territori i contribuir al progrés de les ciutats, i projectes com aquest ens fan molta il·lusió perquè reuneixen els dos requisits''. Escudero ha destacat que la Sant Feliu Makers League reuneix dos valors fonamentals per a Aigües de Barcelona: ''innovació oberta per mobilitzar altres grups de relació que col·laboren per fer coses diferents i emprenedoria''. ''Potenciem iniciatives innovadores per a la societat i amb la societat'', ha afegit.
 
Per la seva banda, Lidia Muñoz, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Feliu, ha remarcat que aquest projecte es basa en ''la innovació al servei de les persones, en com utilitzar la tecnologia per fer més fàcil el dia a dia de la gent i poder millorar el futur''.  
 
El programa d'innovació oberta Maker League, impulsat per Aigües de Barcelona, neix amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada creatiu entre makers i donar resposta a reptes reals del municipi on es duu a terme. En aquest sentit, en aquesta primera edició de la Lliga Maker del cicle integral de l'aigua, s'han plantejat als participants dos grans reptes: el repte Smart City, centrat a fer de les 70 fonts públiques repartides per tota la ciutat un factor de cohesió social; i el repte Smart Agriculture, enfocat a optimitzar el consum d'aigua als conreus, horts urbans, horts socials i les diferents explotacions agrícoles del municipi, com el Parc Agrari del Baix Llobregat.
 
El programa, de 50 dies de durada, ha comptat amb el suport d'entitats tan reconegudes en el món de l'emprenedoria, la innovació i la cultura maker com l'Imagine Creative Center, el FabLab Barcelona i el Made MakerSpace, així com diferents entitats locals.
 
A més, ha posat a disposició dels participants un gran ventall d'experts que han acompanyat els makers durant tot el procés creatiu, així com sessions d'aprenentatge sobre temes de fabricació digital, microcontroladors, sensors i actuadors, tall làser, impressió en 3D i prototipatge, que han permès als makers presentar solucions tangibles, àgils i innovadores als membres del jurat.