Actualitat

null

Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló impulsen la telelectura de comptadors al municipi

Jordi Bartolomé, alcalde de Santa Coloma de Cervelló i Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, han signat el conveni per implantar el sistema de telelectura en edificis de titularitat municipal. 

 En virtut del conveni signat avui, l’Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi on és més idònia la ubicació dels equips de telemesura per tal que l’empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips. El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l’empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura. Està previst que es despleguin les antenes necessàries per operar a 8 edificis de titularitat municipal. El desplegament de la telelectura contribuirà a situar Santa Coloma de Cervelló com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

A dia d’avui, diversos municipis de l’àmbit de gestió de la companyia ja gaudeixen dels avantatges d’aquesta eina intel·ligent: Sant Climent de Llobregat a tots els comptadors del municipi, mentre que s’està treballant per implantar-ho a tots els de Begues, Castelldefels, Gavà, Torrelles de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, el Papiol, Pallejà, Sant Adrià del Besós i el districte de Sants de Barcelona. 

El sistema de telelectura permet saber telemàticament el consum d’aigua, de manera que minimitza les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, potencia una gestió sostenible i millora el procés de facturació. Gràcies a l’ús de les noves tecnologies i l’aplicació de criteris innovadors, aquesta eina afavoreix l’eficiència en la gestió d’un recurs escàs com l’aigua, en fomenta el consum responsable i sostenible en favor de la lluita contra el canvi climàtic, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania.

Aigües de Barcelona ret comptes del Pacte Social
La trobada també ha servit per presentar el Pacte Social davant de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, una iniciativa orientada a impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, una recuperació econòmica sostenible i justa. En aquest municipi, s’han activat enguany tres taules de treball: una sobre diàleg social i dues sobre reconstrucció verda, on s’han debatut diferents propostes per a la ciutadania. 

A través del Pacte Social, Aigües de Barcelona impulsa el seu paper d’agent actiu i treballa conjuntament amb les administracions, el tercer sector i d’altres agents en base a tres eixos principals: solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El pacte social, que s’està implementant en col·laboració amb 17 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja compta amb 33 programes socials en curs, fruit de les aliances amb 24 entitats del tercer sector, i que han beneficiat al voltant de 7.900 persones.

Finalment, també s’ha explicat la nova tarifa social, fruit d’una proposta de la companyia consensuada amb els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que va entrar en vigor el mes d’agost. Aquesta suposa un increment de la bonificació de la quota del servei i dels trams de consum vital de subministrament d’aigua del 50% al 100% per a col·lectius i famílies vulnerables. Fins a 52.000 llars de l’àrea metropolitana ja s’han beneficiat d’aquesta mesura.