null Joves d’Esplugues de Llobregat pinten un mural al dipòsit d’aigües de Sant Pere Màrtir com a solució innovadora contra els actes incívics

Durant aquest cap de setmana, un grup de joves de l’escola d’art EMA —Espai Municipal de les Arts d’Esplugues— s’han reunit al casal de cultura Robert Brillas d’Esplugues de Llobregat per iniciar el projecte WaterWall a les portes d’entrada al recinte del dipòsit de Sant Pere Màrtir. Es tracta d’una activitat feta en col·laboració amb l’Ajuntament i que té com a objectiu donar resposta als problemes que generen les pintures vandàliques. Mitjançant la realització de pintures murals sobre determinades instal·lacions amb la participació ciutadana, s’ofereix una solució innovadora per evitar posteriors actes incívics.

Amb la col·laboració d’un artista, els joves d’Esplugues van començar a dissenyar el dibuix a fer  a les portes d’aquest dipòsit d’Aigües de Barcelona situat a la muntanya de Collserola. Dissabte vinent 11 de maig prosseguirà la pintura del mural a càrrec d’aquest grup de joves d’Esplugues.

L’any passat es va realitzar la primera prova d’aquest projecte al dipòsit del Pomar de Badalona, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi. Els joves de l’Espai Jove Morera i de l’Espai Jove Supernova Lloreda de Badalona van ser els encarregats de crear una gran pintura mural, acompanyats d’experts grafiters. Fes clic aquí per veure el vídeo d’aquesta activitat. 

La bona acollida d’aquesta primera prova ha fet que s’estengui a altres poblacions catalanes.