null Aigües de Barcelona, Acció contra la Fam i l’Ajuntament de Castelldefels despleguen el programa d’ocupació Green Jobs per a persones a l’atur

Aigües de Barcelona, Acció contra la Fam i l’Ajuntament de Castelldefels impulsaran el programa de millora de l’ocupabilitat Green Jobs, dirigit a persones de 30 a 54 anys del municipi que es troben en situació d’atur, especialment dones, persones amb atur de llarga durada o beneficiàries de la renda garantida de ciutadania o de l’ingrés mínim vital. 

A l’acte de signatura del conveni, que ha tingut lloc avui a l’Ajuntament de Castelldefels, hi ha participat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; la delegada d’Acció contra la Fam a Catalunya, Laura Sáenz, i el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos. El conseller delegat ha explicat que “l’aliança publicoprivada, per continuar fent créixer aquest projecte, referma el compromís d’Aigües de Barcelona amb la millora de l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat; justament en el sector ambiental, que en la situació actual d’emergència climàtica és més necessari que mai”. 

El programa d’ocupació Green Jobs alterna la formació i la capacitació en el camp de l’economia verda amb l’experiència pràctica en empreses vinculades al territori, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones que no tenen feina o que es troben en risc d’exclusió social del municipi. 

L’itinerari de formació i orientació laboral inclou l’acompanyament individualitzat de cada persona participant i contempla el desenvolupament de les competències bàsiques, les competències verdes i la intermediació laboral. El programa pretén proporcionar la qualificació i les competències professionals necessàries vinculades a l’ocupació del sector mediambiental perquè cada participant pugui reformular la seva trajectòria professional i entrar al mercat laboral amb garanties d’estabilitat o continuar la seva formació. Els participants que superen el programa assoleixen el Certificat de Professionalitat de Neteja Espais Oberts i Instal·lacions Industrials.

Amb aquesta iniciativa, Aigües de Barcelona contribueix a generar oportunitats adreçades a persones majors de 30 anys en situació d’atur de llarga durada, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere i obrir oportunitats educatives i d’ocupació verda. 

Green Jobs, que s’iniciarà a partir del mes d’octubre a Castelldefels, va finalitzar la seva primera edició als municipis de Sant Adrià i Viladecans durant el mes de març. En aquests dos municipis el programa estava dirigit a joves que no treballaven i havien abandonat els estudis. Més d’una vintena de joves van superar el programa i van tenir la seva primera experiència en el mercat de treball.