Actualitat

null

Aigües de Barcelona impulsa la sostenibilitat per enfortir la cadena de subministrament, a través de la jornada de proveïdors

Aigües de Barcelona ha reunit un any més els seus proveïdors en la jornada de diàleg “La Intel·ligència Artificial (IA) i el Retiment de Sostenibilitat com a palanques de resiliència” per tal de reforçar el diàleg, retre comptes amb un dels seus grups de relació més rellevants i explorar les potencialitats de la intel·ligència artificial en l’àmbit empresarial. 

A la trobada s’ha destacat l’esforç de la companyia per impulsar la sostenibilitat de la cadena de subministrament amb la incorporació de criteris sostenibles, tan socials com ambientals, en els processos de contractació. A més, s’ha remarcat el compromís d’Aigües de Barcelona de consolidar la relació de proximitat amb els proveïdors i generar, d’aquesta manera, valor econòmic, social i ambiental.

Enrique Garcia Maestre, director de serveis generals d’Aigües de Barcelona, ha destacat en l’acte “la importància de la intel·ligència artificial com a eina per fer més eficients els processos, així com el diàleg constant i permanent amb un dels nostres grups de relació més rellevant, els proveïdors, per tal d’afrontar junts els reptes que tenim per davant”. 

A la jornada, Josep M. Ganyet, enginyer informàtic, ha analitzat l’impacte de la intel·ligència artificial i dos proveïdors de la companyia han exposat exemples pràctics de les aplicacions de la intel·ligència artificial a les empreses.

En la sessió de treball en grup, prop d’una trentena de proveïdors d’Aigües de Barcelona de set àmbits diferents (empreses de contractes i material hidràulic, serveis de transport i gestió de residus, productes químics, equips industrials, instrumentació i processos de control, sistemes d’informació, serveis de gestió de clients i d’energia) han identificat els principals temes d’impacte de sostenibilitat en la cadena de subministrament i han compartit les millors mesures perquè aquesta pugui contribuir a enfortir la resiliència de tota la cadena de valor. 

Dins la jornada, també s’han abordat les oportunitats que ofereix el nou marc regulatori europeu de sostenibilitat i s’ha analitzat la Doble Materialitat, que identifica els impactes del desenvolupament operatiu i financer i també els impactes econòmics, socials i mediambientals que causa la companyia en l’entorn. 
 
L’impuls de la sostenibilitat com a palanca per enfortir la resiliència de la cadena de subministrament és clau per seguir avançant en l’eficiència i el desenvolupament sostenible de l’entorn metropolità.