null Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat impulsen la innovació i la cocreació amb la Sant Feliu Maker League 2018

Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, i Lídia Muñoz, alcaldessa accidental de Sant Feliu de Llobregat, han signat avui el conveni de col·laboració de l'edició de 2018 de la Sant Feliu Maker League. Aquesta iniciativa vol impulsar el desenvolupament de propostes per part d'emprenedors del municipi amb un perfil maker, és a dir, persones que creen solucions inèdites amb tecnologies com la robòtica, l'open source o la impressió 3D, entre d'altres, a fi de donar resposta a problemes concrets i trobar solucions tangibles per a la ciutat.

La Sant Feliu Maker League 2018 seleccionarà les 20 millors candidatures que desenvoluparan en els propers mesos els seus projectes assessorats per experts makers, i que culminarà al novembre amb la celebració del Demo Day. La iniciativa busca atraure el talent a través de l'impuls de l'ecosistema emprenedor i la cultura do-it-yourself del municipi, i convida la ciutadania a la participació perquè puguin desenvolupar els seus propis projectes econòmics i empresarials.

Sant Feliu, municipi obert a la innovació

La Sant Feliu Maker League 2018 vol servir també per dinamitzar el centre demostrador Co-Innova Sant Feliu, que s'ha inaugurat avui. El nou Centre Demostrador de Creació i Innovació Social i Tecnològica de Sant Feliu, ubicat a la Torre del Roser, aglutinarà la creació i la innovació social i tecnològica de la ciutat. Serà un espai de cotreball per treballar per projectes, amb assessoraments creuats, mentories i networking. El nou centre suposa un salt qualitatiu en molts aspectes que ja es portaven a terme a Sant Feliu des de fa anys, i també és una aposta per integrar serveis i facilitar l'accés de la ciutadania.

Aigües de Barcelona il·lustra amb aquest acord la seva voluntat d'impulsar iniciatives en el marc de la col·laboració publicoprivada per fomentar la participació ciutadana, mitjançant la promoció de l'emprenedoria, la innovació oberta i la innovació social, dins l'àmbit de la seva activitat, amb l'objectiu d'aportar noves solucions a les necessitats de la ciutadania. Per això, fomenta la cocreació i la participació activa amb institucions públiques, entitats privades i emprenedors que treballen en aquests àmbits, a fi de garantir i millorar les condicions de vida dels ciutadans. No en va, la companyia coordina internament, a través de la Direcció d'Innovació i Coneixement, projectes d'intraemprenedoria sota el paraigua de la Comunitat Aquamakers, un ecosistema intern que promou la cultura maker dins l'organització, identificant i formant persones que busquin les seves pròpies solucions des de l'apropiació eficaç de tecnologies i eines de fabricació, disseny i prototipatge; potenciant les habilitats tecnològiques i associades a la manufactura digital, i desenvolupant el talent intern de la companyia.