null Aigües de Barcelona participa en el programa d’inserció sociolaboral de Montcada i Reixac Dones amb empenta

En el marc del seu projecte Territori Social, Aigües de Barcelona col·labora en la primera edició del programa d’inserció sociolaboral Dones amb empenta, impulsat per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, i dirigit a la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de dones de més de 30 anys. El programa ofereix, entre altres ensenyaments, formació especialitzada en treballs de logística i transport, incloent-hi un curs preparatori per a l’obtenció del carnet de conduir.

L’objectiu d’aquesta acció és afavorir l’empoderament femení i la formació per millorar l’ocupabilitat de les dones a Montcada i Reixac, especialment aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat.

Repartit en quatre mòduls, el projecte crea un itinerari personalitzat orientat a la recerca de feina i a la inserció laboral, oferint nocions sobre repartiment de mercaderies, logística de magatzem i carretons elevadors. A més, a través d’un dels mòduls de la formació complementària, les dones participants rebran un curs preparatori per a l’obtenció del carnet de conduir B1, així com accions de formació i coneixement de l’entorn.

Dones amb empenta s’adreça a dones de més de 30 anys, veïnes de Montcada i Reixac, amb permís de treball, que es troben en situació d’atur i inscrites com a demandants de feina al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa s’emmarca en el projecte Territori Social, un projecte d’alt impacte social qualitatiu de la companyia, que té com a objectiu cocrear iniciatives de transformació social al territori amb els ajuntaments i líders comunitaris dels municipis per tal de lluitar contra l’atur de llarga durada de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat amb una clara orientació a la millora de les seves oportunitats d’ocupació.