Actualitat

null

Aigües de Barcelona reuneix més de 25 entitats del Tercer Sector per fer balanç del seu impacte social

La companyia va aprofitar la jornada per presentar el nou Pla d’Acció Social 24-26 que inclou, a través de les aliances publicoprivades i socials, programes de millora de l’ocupabilitat i projectes de millora del benestar i la salut mitjançant l’ús sostenible de l’aigua. 

Aigües de Barcelona ha reunit més de 25 representants d’entitats del Tercer Sector per fer balanç dels resultats del Pla d’Acció Social 2021-2023, amb el qual ha contribuït a millorar l’ocupabilitat i la qualitat de vida de més de 5.100 persones en situació de vulnerabilitat, en col·laboració amb 38 entitats socials, 11 ajuntaments i la Diputació de Barcelona. 

La trobada, en què també han participat tècnics de les administracions locals, ha servit per presentar el marc general i els principals projectes del nou Pla d’Acció Social 2024-2026, que continuarà dedicant esforços a la millora de l’ocupació i incorporarà l’aigua com a vector de millora del benestar i la salut.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha agraït la participació i la implicació de les entitats en el desenvolupament dels plans d’acció social de la companyia i ha destacat “la feina feta durant els darrers anys, que ha contribuït a consolidar el diàleg amb el Tercer Sector, posicionant Aigües de Barcelona com un agent de transformació social per a la millora de la qualitat de vida de les persones a l’àrea metropolitana”.

A l’inici de la jornada, Meritxell Farré, directora de Clients, Acció Social i Participació d’Aigües de Barcelona, ha estat l’encarregada d’explicar l’evolució de l’acció social a la companyia, des de la creació del Fons de Solidaritat l’any 2012 fins a la transformació del fons en l’actual Tarifa Social, a la qual estan adherides més de 60.000 persones, i la integració de l’acció social en l’activitat d’Aigües de Barcelona: “L’acció social és part de l’estratègia empresarial i posem les nostres capacitats al servei de l’acció social per generar valor compartit. Juntament amb les entitats i els ajuntaments dels municipis, hem donat resposta als reptes socials, contribuint a l’ocupació i a la millora la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat”.

D’altra banda, Nerea Plaza, responsable d’Acció Social d’Aigües de Barcelona, ha destacat que amb el Pla d’Acció Social 2021-2023 “hem apostat per programes transformadors, innovadors i d’alt impacte, creant aliances estratègiques publicoprivades i socials, basades en el reconeixement de l’expertesa, la cocreació i el diàleg, que han servit per desplegar programes que donen resposta a les necessitats de cada barri, municipi o territori”. 

“Amb el nou Pla d’Acció Social, orientem la millora de l’ocupació cap al foment de les vocacions verdes i impulsem la millora de la resiliència de les llars i l’ús sostenible de l’aigua, per fer front als reptes climàtics de l’aigua”, ha explicat Nerea Plaza.

Pla d’Acció Social 2024-2026

El Pla d’Acció Social 2024-2026 preveu desenvolupar dues línies de projectes. D’una banda, iniciatives de millora de l’ocupació i l’ocupabilitat, com ara el Programa ONA, les Beques Joves Talents, Green Jobs i els projectes per fomentar les vocacions verdes i el suport a les entitats socials perquè impulsin projectes transformadors que contribueixin a la millora de l’ocupació. 

En aquesta mateixa línia, el nou pla impulsarà el Hub d’Acció Social de l’Aigua, un espai d’interrelació entre entitats socials i empreses proveïdores d’Aigües de Barcelona que servirà per generar oportunitats formatives i laborals per a persones en situació de vulnerabilitat. 

D’altra banda, la segona línia de programes del Pla d’Acció Social girarà entorn de la millora del benestar i la salut a través de l’ús sostenible de l’aigua. En aquesta línia d’acció es desplegaran els projectes Llars Resilients, A-porta i Aigua Salut. 

Finalment, el pla també impulsarà els programes de Territori Social i una Acceleradora de projectes innovadors d’entitats socials, en què convergeixen les dues línies d’acció, tant la millora de l’ocupabilitat com la millora del benestar i la salut a través de l’aigua.