Actualitat

null

La Hackath2on 2021 impulsa solucions innovadores per aplicar a la telelectura

Divendres passat es van donar a conèixer les propostes guanyadores a la final de l’edició IoT de la HackatH2On, l’esdeveniment impulsat per Aigües de Barcelona per explorar les possibilitats de l’ús de la tecnologia de la telelectura.

Més de 10 equips amb talent, ganes de cocrear i innovar han estat treballant durant dues setmanes intenses per posar la seva creativitat al servei de l’aigua, i desenvolupar solucions tecnològiques i creatives amb la missió de donar resposta a 3 reptes relacionats amb la tecnologia de la telelectura. Amb el focus en les persones, la ciutat i el medi ambient, l’objectiu ha estat explorar les possibilitats de l’ús de la telelectura que puguin crear valor per a una futura metròpoli Barcelona sostenible a través de l’aigua, per millorar la qualitat de vida de les persones i per contribuir a generar un ecosistema urbà sostenible, resilient i pròsper.

En l’acte, Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, va indicar que “aquesta HackatH2On IoT ens ha permès trobar solucions creatives i disruptives, posant en valor la tecnologia del nostre servei de telelectura, obrint la innovació a l’exterior”.

El jurat, format per grans especialistes del sector, va valorar la viabilitat i originalitat de la idea, la innovació, l’impacte social i l’escalabilitat de la proposta, entre altres criteris. 


Les propostes vencedores han estat les següents:

Repte ciutat: H2OMG!, solució per disminuir la contaminació al medi i reduir els costos operatius i de manteniment de la xarxa de clavegueram.

Repte persones: Mariachis, proposta per fomentar l’ús sostenible i socialment responsable de l’aigua, tenint en compte criteris de pobresa energètica.

Repte medi: Kunhack, solució per mesurar la qualitat de l’aire mitjançant una xarxa de sensors.

A la cloenda, Raquel Lalueza, directora de Transformació i Control de Gestió d’Aigües de Barcelona, va destacar l’èxit d’aquesta l’edició IoT de la HackatH2On, “per haver aconseguit generar un entorn de ments creatives” i va valorar molt positivament “la qualitat de les solucions presentades”.

La HackatH2On IoT ha comptat amb el suport de Barcelona Activa, AllWize, StartUB, Innobaix, UPC, Lichen Innovación Social, Cetaqua i el FabLab Barcelona

Consulta tots els detalls de la HackatH2On al seu web.