Actualitat
El consorci STOP-IT avança en la creació d’eines per garantir la seguretat dels sistemes del cicle integral de l’aigua a Europa
El passat mes de juny es va celebrar a Atenes la reunió d’equador del projecte europeu STOP-IT, de protecció d’infraestructures crítiques dins del cicle integral de l’aigua.
En aquesta reunió, els diferents participants van poder presentar gairebé una trentena d’eines creades especialment per a la protecció, en els àmbits tant físic com cibernètic, de les infraestructures d’abastament d’aigua.
La trobada va ser vital per posar en comú experiències entre empreses desenvolupadores d’eines i empreses d’abastament, amb l’objectiu d’esclarir dubtes sobre el funcionament i les potencialitats de les eines STOP-IT. Els desenvolupadors van poder explicar en profunditat les eines creades als representants dels organismes i empreses participants al projecte.
El projecte STOP-IT entra ara en una important segona fase de prova i testeig de les eines per part de les empreses, com Aigües de Barcelona. Una primera versió de la plataforma STOP-IT, que es llançarà el proper mes de novembre de 2019, contindrà totes les eines rellevants per al projecte.
Més sobre STOP-IT
El projecte STOP-IT (Strategic, Tactical, Operational Protection of Water Infrastructure against cyber-physical Threats) està liderat per SINTEF (Oslo, Noruega) i hi participen com a socis: Berliner Wasserbetriebe, Hessenwasser, IWW i RISA (Alemanya); DeWatergroep, PNO Innovation i WssTP (Bèlgica); Aigües de Barcelona, ATOS, Cetaqua, Emasagra, Eurecat, OYLO i Worldsensing (Espanya); ICCS (Grècia); KWR (Holanda); Aplicatzia, Mekorot, Technion (Israel), i Bergen Kommune i Oslo Kommune Vann- Og Avløpsetaten i Mnemonic (Noruega).
Aquest projecte, que està cofinançat pel Programa de Recerca i Innovació Horizon 2020 de la Unió Europea, desenvolupa un marc de gestió i operació que permetrà avaluar i prevenir l’impacte de potencials ciberatacs i atacs físics deliberats a infraestructures, detectar-ne la presència i mitigar-ne les conseqüències. A les instal·lacions d’Aigües de Barcelona, es durà a terme un dels quatre casos d’estudi en els quals es testaran les tecnologies desenvolupades al llarg del projecte. Altres tres casos d’estudi es desenvolupen a Oslo kommune (Noruega), Berlin Wasserbetriebe (Alemanya) i Mekorot (Israel).
Web: https://stop-it-project.eu/
Twitter: @*STOPIT_*Project
LinkedIn: @stop-*it-*project