Actualitat

null

Comencen les proves per a la millora ambiental del tram final del riu Llobregat 


Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada des de l’assut de Molins de Rei, provinent de l’Estació de Regeneració d’Aigua de la depuradora del Llobregat. La mesura incrementarà el cabal del riu i servirà per analitzar els beneficis mediambientals de l’aportació d’aigua regenerada al tram final del Llobregat.

Aquesta setmana han començat les proves destinades a millorar la qualitat mediambiental del riu Llobregat, en el seu tram final. Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’aportarà aigua regenerada al riu des de l’assut de Molins de Rei, amb l’objectiu d’avaluar les possibles millores en la qualitat de l’aigua d’aquest curs fluvial. Es preveu, per tant, que el 50% del cabal del riu Llobregat des de Molins de Rei fins a la seva desembocadura, sigui d’aigua regenerada produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Llobregat. La mesura, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i, serà implementada a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la col·laboració del Departament de Salut i de l’operador Aigües de Barcelona. 


Millora qualitativa 
Es durà a terme una campanya de monitorització per fer un seguiment de la qualitat del riu arran de l’aportació de l’aigua regenerada en el tram final del riu. Cal tenir en compte que la mesura està contemplada en el conveni signat per l’ACA i l’AMB a principis de 2018 per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada en el tram final del Llobregat i que dona continuïtat als treballs duts a terme per un comitè de dotze experts constituït a finals de 2018, amb l’objectiu d’estudiar l’aportació de l’aigua regenerada com una mesura per a incrementar els cabals i la disponibilitat dels recursos hídrics en el tram final del riu.