null Rafinha, Javi López i Carla Suárez apadrinen la II edició de la carrera "Barcelona en Marxa Contra el Càncer"

Aquesta cursa solidària organitzada per l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona se celebrarà el diumenge 2 de desembre.

Tres figures de l'esport espanyol han sigut els encarregats de presentar la II cursa "Barcelona en Marxa Contra el Càncer" que se celebrarà el proper diumenge 2 de desembre. La presentació s'ha celebrat al Museu Agbar de les Aigües de Barcelona per segon any consecutiu. Rafinha, jugador del FC Barcelona, Javi López, capità del RCD Espanyol i Carla Suárez, tenista professional, han recalcat la importància d'unir-se per lluitar contra el càncer i, per tant, de participar a la carrera solidària que organitza l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona.

"Destinem 18 milions d'euros en la recerca contra el càncer, però tota inversió és poca per seguir avançant", ha assenyalat el Dr. Laureano Molins, president de l'AECC de Barcelona. "Volem seguir a prop de qui pateix o ha patit càncer i dels seus familiars", ha afegit el Dr. Molins. Per la seva part, el Sr. Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, patrocinador principal, ha explicat que "recolzem iniciatives com aquesta perquè la finalitat va molt més enllà de la cursa i hi hem de posar els mitjans perquè pugui ser possible".

Rafinha ha assenyalat que ser un dels padrins de la cursa "és una responsabilitat bonica". El jugador blaugrana ha reconegut que "m'agradaria córrer la cursa si tingués l'oportunitat".

La tenista professional i 23ena en el rànquing mundial Carla Suárez ha explicat que els esportistes "podem ser referents, però els més importants són els supervivents, qui són els autèntics herois".

Els esportistes demanen la participació ciutadana per a que aquest dia s'inundin els carrers de Barcelona i tant pacients com famílies sàpiguen que no estan sols. "És important poder inculcar iniciatives com aquestes als més joves, que segueixen aquest exemple", ha afegit el capità del RCD Espanyol Javi López.

El punt de sortida de la carrera serà al Parc del Fòrum de Barcelona (al Parc dels Auditoris) i la prova comptarà amb tres distàncies per adaptar-se a tots els públics: 10, 5 i una marxa de 2.5 kilòmetres. Una vegada finalitzi la cursa es realitzaran diverses activitats, com "Petits investigadors" i el taller de pintacares pels nens, punts d'animació amb música a càrrec de Fun Runners, màster class de zumba i màster de ball amb música dels 80 a càrrec dels gimnasos DiR. Tots els assistents podran accedir a totes les activitats.

Les inscripcions a la cursa estaran obertes fins el 28 de novembre; es poden fer tant a l'Espai AECC Actiu contra el càncer (Travessera de les Corts, 268, de Barcelona) com també al web aeccenmarxabarcelona.org. Tots els diners recaptats es destinaran a finançar projectes d'investigació.

Aquesta segona edició de la carrera a Barcelona és possible gràcies al patrocini principal d'Aigües de Barcelona. A més, també compta amb col·laboradors com Aneto, Calvo Ligero, Caprabo, El Granero Bio, Gallo, Grupo Zeta, La Fageda, KH7, Nestlé Fitness, Pollo Rico, Pom'bel, Thrombactiv i Barcelona Serveis Municipals.

Més informació a: www.aeccenmarxabarcelona.org