null Es reprenen les visites escolars a  l’Estació de Tractament d’Aigua Potable  de Sant Joan Despí

La planta potabilitzadora, la més gran de Catalunya, obrirà les seves portes als alumnes el 25 d’octubre. Els coneixements adquirits a les visites presencials es poden complementar amb la visita virtual en realitat augmentada a l’estació potabilitzadora.

Després de més d’un any marcat per la pandèmia de la covid-19, el 25 d’octubre es reprenen les visites escolars a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de Sant Joan Despí d’Aigües de Barcelona, la planta potabilitzadora que garanteix la qualitat de l’aigua de l’àrea de Barcelona.

La visita permetrà que els alumnes, a partir de cicle superior d’Educació Primària, coneguin el procés que experimenta l’aigua des que es capta fins que es consumeix. Un equip especialitzat i adaptat a les necessitats de cada grup i centre educatiu explicarà i ensenyarà als alumnes la sèrie de processos, fruit de la ciència i l’enginy, que potabilitzen l’aigua: des de la captació al riu Llobregat, passant per la decantació o l’ozonització fins al bombament que fa que l’aigua arribi a les llars dels ciutadans.

A més a més, els coneixements adquirits pels alumnes a les visites presencials es podran complementar amb la visita virtual a l’estació potabilitzadora, perquè puguin seguir aprenent sobre la imprescindible tasca d’aquesta instal·lació. 

L’ETAP és la planta més gran de Catalunya i una de les més completes d’Europa. Gràcies a les seves instal·lacions i els més de 50 anys d’experiència potabilitzant i distribuint aigua, actualment porta aigua potable a Barcelona i a 22 municipis de la seva àrea metropolitana. Aproximadament, per a 3 milions de persones! Fent càlculs, la planta ha de potabilitzar uns 550 milions de litres al dia.

Us convidem a reservar la vostra visita per tal de conèixer in situ què és el cicle de l’aigua, com se’n garanteix la qualitat i la seva importància com a recurs natural limitat. Les reserves es poden fer al correu electrònic serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat i al telèfon 93 342 35 36.
No us ho perdeu!