null L’Escola Projecte guanya el The Zone of Hope Challenge amb una iniciativa per produir energia a les cistelles de bàsquet

  • Un projecte per produir energia amb les cistelles de bàsquet, de l’Escola Projecte de Barcelona, ha estat el guanyador del The Zone of Hope Challenge. Aquest projecte permetria produir electricitat amb el moviment produït a les cistelles i reaprofitar-la per regar els jardins de l’escola. El premi està dotat amb 13.000 € que s’han de destinar al desenvolupament de la idea que ha obtingut el primer premi en el concurs. Aquests diners provenen de la recaptació de l’exposició The Zone of Hope, que d’aquesta manera es retornen a la societat.

            

Al concurs s’han presentat 12 escoles. Els altres finalistes han estat els projectes de l’escola Claret, que proposava una iniciativa per reduir el consum d’aigua i sabó quan ens rentem les mans i una altra per reutilitzar els residus i crear motlles ecològics on plantar plantes, i el de l’Escola Aula, per substituir els aires condicionats de les escoles per ventiladors ecològics. Aquestes 4 escoles finalistes han pogut realitzar diferents sessions de treball amb mentors, tallers de comunicació i un altre taller al Fab Lab del 22@, on van poder prototipar els seus projectes amb impressores 3D, talladores làser i altres eines tecnològiques.

The Zone of Hope (TZOH), l’experiència de realitat virtual immersiva que permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic, va tancar les seves portes el passat mes de novembre després de rebre més de 49.000 visitants durant els 23 mesos en què ha estat oberta al públic. Amb aquesta innovadora exposició, Aigües de Barcelona tenia com a objectiu conscienciar la ciutadania i impulsar-ne el compromís en l’impacte del canvi climàtic i la necessitat d’actuar urgentment per preservar el planeta. També volia transmetre un missatge d’esperança: els experts asseguren que encara som a temps de frenar els efectes del canvi climàtic.